Paintings from the Soul
Dutch Artist Paula Collewijn

TO THE GALLERY

NAAR DE GALERIE


 CONTACT

HOME

Impressions/ Impressies

About the Artist/ Over de kunstenaar

Recensies


”Overwhelming”

Eckhart Tolle

“Het is ongelofelijk hoe mooi dit kunstwerkje geworden is. Op foto is niet vast te leggen hoe knap het gedaan is, dit moet je gewoon in het echt zien. Ieder detail, iedere schakering, ieder haartje, elke glinstering in het oog of op het neusje heeft ze perfect weten overbrengen in het kunstwerk. Het hangt bij ons mooi te pronken in onze woonkamer.”

Mirthe Vanherck

“Toen ik het schilderij op ging halen en het voor het eerst zag, dacht ik gelijk "wow, wat prachtig!". Ik ben echt zo ontzettend blij ermee. Ik heb het mooi in laten lijsten en het een mooie plek in de woonkamer gegeven.”

Saskia Zwartjes


“Wij keken er naar uit het portret op te halen bij Paula! Eenmaal aan de deur bij Paula mochten we mee naar binnen en daar zag ik onze James staan op een grote ezel staan . Het was net of onze James me levensecht aan keek. Ik was even stil,toen ik het portret van onze James daar zo mooi zag ! Ik werd er zo stil van dat ik tranen in me ogen kreeg . Dit was zo mooi en prachtig niet te geloven ,leek wel of James gewoon daar in huis aanwezig was ! Wat een verassing was dat zeg, Wij zijn ontzettend blij met het schilderij van James en heeft een mooie plek boven onze bank gekregen. Één ding weet ik wel,dat Paula al haar liefde en passie in haar werk stopt en ik kan je zeggen ,het raakt je echt in je hart ! Wij genieten elke dag nog steeds van dit prachtige portret omdat onze James een paar maanden later is overleden op een leeftijd van 5 jaar ! Dus wij hebben hier een hele mooie herinnering van onze James in huis hangen. Paula nogmaals bedankt dat jij dit hebt gemaakt voor ons ! Helemaal geweldig ! Een zeer getalenteerd kunstenares met oog voor detail.”

Liefs, Sandra & Ton en Mégan

“Heel erg onder de indruk van de  tekening  van Anne . Ik schoot vol emotie zo mooi zo echt elk klein détail het leek wel een foto ( vele dachten dat ook).  Mijn kleine pittige dame precies neergezet zoals ze is lief aanhankelijk en pittig. Je kijkt recht in haar ziel!”

Katinka van Ojik


“Ik ben zeer onder de indruk van de tekening van Pebbles. Zelfs de sprankeling in haar pretoogjes is terug te zien. Ik was er echt even stil van. Hoe je de ziel van een dier zo weet te vangen, dat is heel bijzonder.

Op deze manier zal Pebbles altijd bij me zijn!”

Nanette Bielefeld

“You have that incredible talent for capturing their absolute essence...❤”

Collega Kunstenaar / Artist - Inge Dagmar Manders

Meer/ More recensies - volg link


“Janneke B is voor ons letterlijk en figuurlijk het beste paard van stal. We hebben heel veel mooie foto’s van haar. Voor een mooie grote afbeelding van haar in huis leek  een schilderij ons nog veel mooier. Paula heeft er enorm haar best op gedaan, we hebben veel overleg gehad, wat erg prettig verliep. Het eindresultaat is fantastisch, precies Janneke en hoe we haar actie kennen. Heel erg knap gedaan! We vinden het een hele waardevolle bezitting, die een mooie plek binnenshuis krijgt!”

Michel Schothorst

Diana Baumann


“Wat het kunstwerk met mij doet? Elke keer als ik het schilderij van Miriam zie, ze staat nog vol ornaat in onze woonkamer, groei ik van liefde en trots. Mijn mooie lieve merrie, ze heeft me zoveel gegeven, ze heeft zo'n mooi lief en zacht karakter. In mijn hart en in vele anderen is alleen maar Liefde voor dit bijzondere paard  ❤”

Liesbeth van Eck


Niet verwacht dat het schilderij van mijn Brits korthaar Keet zo ontzettend mooi zou zijn! Paula heeft haar uitdrukking zo treffend geraakt! Dit is geen schilderij, dit is Keet! Dankjewel, heeeel blij mee!

Pauline Gielens

”Impressed by your story and painting”

Cesar Millan

“MHI Athos, echt een prachtig schilderij!  ❤”

Debbie Does


Ongelooflijk hoe Paula onze Paso Fino hengst Viña de Guadalupe heeft weten vast te leggen in deze mooie tekening. Zijn edele, gevoelige karakter spat ervan af. Ik ben er echt ontzettend blij mee.

Ageeth

Wat goed, wat prachtig, dat oog is ook zo goed gedaan en wat moooooi, deze ga ik zeker inlijsten en ophangen heel mooi.

Martien Meiland


“Paula, you feel your subjects when you paint”

Collega Kunstenaar/ Artist - Erik Jan Pliner - Erik The Artist

Onze Yamir, zo mooi en met zoveel liefde gemaakt. Toen ik het schilderij zag was het eerste wat ik zei WAUW! Dat is echt onze YamYam. Zo ontzettend blij mee. Nogmaals heel veel dank Paula

Diana van Ewijk


“Dit schilderij is voor eeuwig mooi, de ogen van Pippa springen eruit en hebben precies de kleur die ze in werkelijkheid had. Ze zou zo uit de lijst kunnen komen. Heel blij met dit schilderij van een voor mij heel bijzondere kat in mijn leven.”

Monique Nuijen

Dit prachtige schilderij heeft Paula Collewijn gemaakt van mijn Spotty, de Oosters Korthaarkat. Zij schildert zo mooi en het voelt alsof ik hem kan aaien en zijn karakter komt ook heel goed uit op dit schilderij, hij is een beetje ondeugend en dat zie je aan zijn koppie. Wat een geweldige kunstenares !

Suzy Hochstenbach


“In 2020 hebben wij met Toffee de competitie het Leukste Oude Paard  gewonnen.  Vanuit de Stichting Paardenkamp Soest. 1 van de prijzen was een schilderij gemaakt door Paula. Wij hebben het van de week mogen ontvangen. Het was boven onze verwachting, echt zó gaaf! Het is precies geschilderd zoals Toffee is, de ogen, de voorpluk, haar fluffy manen, haar oortjes. Elk detail klopt! Het is echt ontzettend knap geschilderd, en we zijn er onwijs blij mee!”

Susan Noordermeer

”To Paula, thank you for the beautiful painting”

Love, Bruce Springsteen

“Het portret van Ekarla is zo ontzettend bijzonder geworden! Alles klopt, Ekkie haar blik, de kol, de aderen op het hoofd, haar uitstraling. Je blijft er naar kijken. Iedereen die het ziet zegt direct, ‘ja dat is Ekkie’. Ik ben Paula zo dankbaar voor dit kunstwerk!”

Elisa de Jong

“Eindelijk is ook Rocky vereeuwigd middels een onvoorstelbaar mooi kunstwerk.

Ik liep de kamer in waar Paula het werk prachtig had opgesteld. Had mijn zonnebril al opgehouden maar dat was niet afdoende. Alsof ik mijn Koning zo van het doek af kon pakken....

Nu kan ik weer elke dag van je genieten.”

Jolanda en Bert“Het was voor mij wel effe slikken dat begin januari 2019 Meinte naar Amerika vertrok, maar daarom was ook zo blij dat ik uitgekozen was voor een schilderij van Paula. Toen ze me e-mailde dat het klaar was en ik bij haar was om het op te halen schoot ik wel effe helemaal vol toen ik bij haar de woonkamer inliep en oog in oog stond met Meinte zo mooi . Ik dacht jeetje hij kijkt me bijna echt aan, was echt helemaal sprakeloos en de tranen kwamen vanzelf.”

Gemma Sas

Eigenaar Meinte 490 ( De heer A. Thomassen)

“De tranen sprongen in mijn ogen toen ik het schilderij voor het eerst zag. Ontzettend knap en mooi gedaan met veel detail. Dewi is precies geschilderd zoals ze was. Het schilderij straalt haar ziel uit, heel bijzonder. Ik ben Paula erg dankbaar. Het schilderij betekend veel voor me en krijgt een mooi plekje in huis.”

Ellenoor Muskee

“Heel mooi, alsof hij er weer een beetje bij is”

Winni

“A beautiful painting of our stud Lewis. How beautiful it has become!!

I am very happy with this! This one gets a nice place in our house.

Thank you so much for this wonderful work Paula!”


Danielle Vleer