More than a painting
Dutch Artist Paula Collewijn

TO THE ARTWORK

NAAR DE KUNSTWERKEN


Publicaties

 CONTACT

HOME

Impressies/ Impressions

About the Artist/

Over de kunstenaar

Contact


Recensies


“Overweldigend mooi!

Ik keek in spanning uit naar het moment dat we het schilderij, wat Paula voor ons heeft gemaakt, konden ophalen. Na kennismaking met Paula onthulde ze het schilderij voor ons. Wauw! Ik was echt overweldigd door emoties en kreeg tranen in mijn ogen. Zo mooi en met zoveel gevoel heeft ze de Friese hengst Laurens vastgelegd op het doek. We zijn ontzettende blij met het schilderij en deze heeft een mooie plek in onze woonkamer gekregen. Paula weet dieren met zoveel gevoel te schilderen, dat het je raakt in je ziel.”

Christina de Boer


“Zo BIJZONDER! Het voelt alsof ons meisje weer thuis is ❤! Twee jaar geleden is ze overleden en ik zei het gisteren al tegen je lieve Paula, jouw portretten zijn meer dan een schilderij. Gisteren zag ik al dat Mindy haar ziel er in zat maar vanmorgen toen ik beneden kwam en naar haar keek leek het alsof ze zo uit het schilderij kon komen lopen.

JA, met recht! Jouw schilderijen hebben echt een bezieling! Ik zie haar, ik voel haar, meer als ooit tevoren. Dit is zo'n bijzonder gevoel dat woorden tekort schieten! Dank je wel lieve Paula!! Dank je wel!!”

Brigitte Rijmers

”Overwhelming”

Eckhart Tolle

”To Paula, thank you for the beautiful painting”

Love, Bruce Springsteen

”Impressed by your story and painting”

Cesar Millan

“MHI Athos, echt een prachtig schilderij!  ❤”

Debbie Does


“Het is ongelofelijk hoe mooi dit kunstwerkje geworden is. Op foto is niet vast te leggen hoe knap het gedaan is, dit moet je gewoon in het echt zien. Ieder detail, iedere schakering, ieder haartje, elke glinstering in het oog of op het neusje heeft ze perfect weten overbrengen in het kunstwerk. Het hangt bij ons mooi te pronken in onze woonkamer.”

Mirthe Vanherck

“Zaterdagochtend mijn portret van Ruby ophalen. Paula ontvangt me hartelijk en bij het binnenkomen van de kamer kippenvel , Ruby kijkt me zo levensecht aan. Die ogen ondanks dat ze met potlood en veel liefde op papier zijn gezet leven. En dit terwijl ik weet dat de echte Ruby in de auto, waar ik net uit ben gekomen, op me zit te wachten. En nu nog steeds het gevoel dat ze me vanaf papier aankijkt.

Paula dankjewel !!!!!”


Herman van der Klij


“Ten eerste vonden wij het al bijzonder dat we waren uitgeloot voor deze actie (Phryso). En dan ook nog voor ons dat we onze Kaay hebben moeten laten inslapen doordat hij Straalbeen erosie had. Zo dat we nu een prachtig kunstwerk van Paula en een blijvende herinnering van Kaay aan de muur hebben hangen.”

Arie en Joke Bouwman


“Toen ik het schilderij op ging halen en het voor het eerst zag, dacht ik gelijk "wow, wat prachtig!". Ik ben echt zo ontzettend blij ermee. Ik heb het mooi in laten lijsten en het een mooie plek in de woonkamer gegeven.”

Saskia Zwartjes


“Wij keken er naar uit het portret op te halen bij Paula! Eenmaal aan de deur bij Paula mochten we mee naar binnen en daar zag ik onze James staan op een grote ezel staan . Het was net of onze James me levensecht aan keek. Ik was even stil,toen ik het portret van onze James daar zo mooi zag ! Ik werd er zo stil van dat ik tranen in me ogen kreeg . Dit was zo mooi en prachtig niet te geloven ,leek wel of James gewoon daar in huis aanwezig was ! Wat een verassing was dat zeg, Wij zijn ontzettend blij met het schilderij van James en heeft een mooie plek boven onze bank gekregen. Één ding weet ik wel,dat Paula al haar liefde en passie in haar werk stopt en ik kan je zeggen ,het raakt je echt in je hart ! Wij genieten elke dag nog steeds van dit prachtige portret omdat onze James een paar maanden later is overleden op een leeftijd van 5 jaar ! Dus wij hebben hier een hele mooie herinnering van onze James in huis hangen. Paula nogmaals bedankt dat jij dit hebt gemaakt voor ons ! Helemaal geweldig ! Een zeer getalenteerd kunstenares met oog voor detail.”

Liefs, Sandra & Ton en Mégan

“Het was voor mij wel effe slikken dat begin januari 2019 Meinte naar Amerika vertrok, maar daarom was ook zo blij dat ik uitgekozen was voor een schilderij van Paula. Toen ze me e-mailde dat het klaar was en ik bij haar was om het op te halen schoot ik wel effe helemaal vol toen ik bij haar de woonkamer inliep en oog in oog stond met Meinte zo mooi . Ik dacht jeetje hij kijkt me bijna echt aan, was echt helemaal sprakeloos en de tranen kwamen vanzelf.”

Gemma Sas

Eigenaar Meinte 490 ( De heer A. Thomassen)

“Heel erg onder de indruk van de  tekening  van Anne . Ik schoot vol emotie zo mooi zo echt elk klein détail het leek wel een foto

( vele dachten dat ook).  Mijn kleine pittige dame precies neergezet zoals ze is lief aanhankelijk en pittig. Je kijkt recht in haar ziel!”

Katinka van Ojik


“Doerak was net na een lange periode van heel erg ziek zijn op 6 jarige leeftijd overleden, dit gaf zoveel pijn en verdriet.

De tekening die Paula voor me heeft gemaakt was zo mooi en zo realistisch dat zelfs het karakter van Doerak ook vanuit de tekening zichtbaar was. Dit deed me zoveel goed zo heb is steeds het gevoel dat hij nog steeds een beetje bij ons is. Daar ben ik Paula ontzettend dankbaar voor ❤”

Jacqueline Schuit

“Met het zien van de tekening van Dutch was het het of de tijd even stil werk gezet.. Er was even niets anders dan Dutch en mij.. We waren weer samen.. Paula heeft me Dutch weer terug geven.”

Ria van Ledden


“Eindelijk is ook Rocky vereeuwigd middels een onvoorstelbaar mooi kunstwerk.

Ik liep de kamer in waar Paula het werk prachtig had opgesteld. Had mijn zonnebril al opgehouden maar dat was niet afdoende. Alsof ik mijn Koning zo van het doek af kon pakken....

Nu kan ik weer elke dag van je genieten.”

Jolanda en Bert“Ik ben zeer onder de indruk van de tekening van Pebbles. Zelfs de sprankeling in haar pretoogjes is terug te zien. Ik was er echt even stil van. Hoe je de ziel van een dier zo weet te vangen, dat is heel bijzonder.

Op deze manier zal Pebbles altijd bij me zijn!”

Nanette Bielefeld

“You have that incredible talent for capturing their absolute essence...❤”

Collega Kunstenaar /Artist - Inge Dagmar Manders

“Wat het kunstwerk met mij doet? Elke keer als ik het schilderij van Miriam zie, ze staat nog vol ornaat in onze woonkamer, groei ik van liefde en trots. Mijn mooie lieve merrie, ze heeft me zoveel gegeven, ze heeft zo'n mooi lief en zacht karakter. In mijn hart en in vele anderen is alleen maar Liefde voor dit bijzondere paard  ❤”

Liesbeth van Eck


Meer recensies - volg link


“Janneke B is voor ons letterlijk en figuurlijk het beste paard van stal. We hebben heel veel mooie foto’s van haar. Voor een mooie grote afbeelding van haar in huis leek  een schilderij ons nog veel mooier. Paula heeft er enorm haar best op gedaan, we hebben veel overleg gehad, wat erg prettig verliep. Het eindresultaat is fantastisch, precies Janneke en hoe we haar actie kennen. Heel erg knap gedaan! We vinden het een hele waardevolle bezitting, die een mooie plek binnenshuis krijgt!”

Michel Schothorst

Diana Baumann