PORTRAITS WITH A SOUL

Souls of Art

Paula Collewijn

 


    OVER DE KUNSTENAAR/

      ABOUT THE ARTIST               

TO THE ARTWORK

NAAR DE KUNSTWERKEN


PUBLICATIES

Portraits

 CONTACT

“FROM HEART TO HEART”

HOME

Video Presentation

Souls of Art


Impressies/ Impressions

“All about Loving your deepest Self is Loving the other Being”. Paula Collewijn

LinkMenu

“The Meaning of Life is to find your Gift, The Purpose of Life is to give it away” Pablo Picasso

SOULS OF ART - PORTRAITS WITH A SOUL

LinkMenu LinkMenu LinkMenu

Mijn naam is Paula Collewijn, geboren in 1978, het jaar van Het Paard, en autodidact Kunstenares. Het maken van de kunstwerken heb ik mijzelf aangeleerd, een mooie en interessante reis om door te maken. Kunst is een spiegeling van de ziel van de kunstenaar. Mijn specialisatie is het schilderen, tekenen en beeldhouwen van dieren en mensen.


Ik maak tekeningen en schilderijen in diverse formaten, stijlen en technieken.

Bijvoorbeeld met pastel, potlood, houtskool ( zwart-wit contrasten)  sepia ( bruin-wit contrasten)  en olieverf. In olieverf maak ik zowel werken in realistische stijl maar ook expressiever werk. Ook maak ik abstract werk. Belangrijk vind ik dat het werk gaat leven en een gevoel uitstraalt. Een gevoel dat verder gaat dan een afbeelding,  een bezieling. Dat het dier herkent wordt en een connectie legt met de kijker. Bij mij staat het dier centraal en de “spirit” van het  dier maakt het doek compleet, een mengeling van de ziel van het dier en mijn gevoelsbeleving.


Ik ben geïnspireerd door het werk van de oude grootmeesters;  waaronder Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rembrandt en Théodore Géricault. Ik geef mijn eigen “Touch” aan alle werken.

Dit komt vanuit mijn hart, de bron van inspiratie.


De algehele titel waarmee ik mijn werk omschrijf is, Souls of Art, de ziel middels de vorm van Kunst vastgelegd.

Mijn werk, ontstaan uit het opbouwen van diverse lagen, ten einde een levensecht portret op doek te zetten. Een levensecht beeld, met een vacht en spieren zo geschilderd dat je ze aan zou kunnen raken. Ogen zijn voor mij de spiegels van de ziel en daarom leg ik daarin een intense spiegeling waar het karakter van het dier op een natuurlijke wijze uit “spreekt”.


Vaak ontvang ik mooie complimenten dat mijn werk achter de afbeelding nog meer te vertellen heeft. Dat is waar ik voor sta, dat de portretten spreken. Iets uitdragen. Dit is mijn bijdrage aan onze wereld. Uit de liefde voor dieren en het kunstenaarschap. Wilt u meer over mijn visie weten, dat staat onder deze link beschreven: Meer over de Kunstenares


Paula Collewijn“When the Hearts feels, the eyes will see”

LinkMenu Home-EnglishIntroduction LinkMenu LinkMenu LinkMenu LinkMenu LinkMenu LinkMenu